Ajankohtaista

Uusimpia tuulia lajikekehityssektorilta, alan tapahtumista, viljamarkkinoista sekä kasvukauden aikaisia havaintoja Pakkaamon omassa viljelyssä olevien lajikkeiden käyttäytymisestä pelto-olosuhteissa:

09.02.2019

Myllyvilja ja Mallasohraseminaari Lahdessa 29.1.2019

Päijät-Hämeen viljaklusterin jäsenet esittelivät paikallisille tuottajille sopimusvijlelymahdollisuuksia

Sekä myllyvilja- että mallasohra-teollisuuden edustajat suosittelivat Tilasiemenen lajikkeita sopimusviljelijöilleen. Viking Maltin Sanna Kivelän esityksessä painotettiin RGT-Planetin ylivoimaista satopotentiaalia verrattuna vanhoihin mallasohralajikkeisiin.  Huomion arvoista oli myös se, että Viking Malt lopettaa Trekkerin ja Tipplen sopimusviljelykset vuonna 2020.

Fazerin Tero Hirvi esitteli viljelijöille lajikesuosituksia kauroista, vehnistä ja rukiista ja listoilla vilahteli useampi Tilasiemen lajike. Myllyvehnissä Quarna otti edelleen laadukkaimman leipävehnän tittelin ja lupaavimmissa uusissa vaihtoehdoissa listattiin tulevan kauden uutuus Sibelius. Suurimokaurojen osalta suosituslistaukseen kuului mm. Niklas, Alku, Matty ja Donna sekä uusista tulokkaista Avenue ja Oiva. Rukiissa Fazer suosii Reettaa, Dankowskie Agatia ja hybridipuolelta torajyväriskiä alentavia KWS Binnttoa ja Livadoa.

09.02.2019

Null-lox mallasohra Charles jatkaa Viking Maltin sopimuslajikkeena

Viking Maltin ja Carlsbergin yhteistyö jatkuu Charlesin osalta

Charles on satoisa mallasohra josta on poistettu lox-entsyymi oluen säilyvyyden parantamiseksi. Tilasiemen tuottaa Viking Maltille Charlesin lisäysaineistoa, jonka hinnasta Viking Malt kompensoi sopimustuottajilleen 25e/tn. Charlesia on saatavissa Pakkaamoltamme.

21.02.2019

Lehtiartikkeli

MT:n artikkeli käy läpi yritystoimintamme taustoja

Kyseisen jutun voit lukaista täältä.

12.03.2019

Laaduntarkastusta..

Tiedetään mitä myydään!

20.11.2019

Siemenopas 2020 julkaistu!

Oppaassa pientä juttua myös Kivistön Pakkaamosta

Lataa siemenopas tästä.

© 2019 Samu Juvonen