Siirtolaistilasta Siemenpakkaamoksi

 

Kivistön Pakkaamo toimii Kivistön maatilalla, Hollolan Kutajoella, noin 20 km päässä Lahdesta. Nykyisen yrittäjän Samu Juvosen isoisoäiti on ostanut tilan lähtiessään evakkoon Karjalasta, Vuosalmen kylästä.

Tilalla on harjoitettu kylvösiementuotantoa ja pakkaamotoimintaa muun maataloustoiminnan ohessa jo yli 50 vuotta Samun Isän ja Isoisän aikana. Tila on ollut mukana maatilapakkaamoiden kehityksessä alusta asti ensin Maatilapakkaamot Ry:n jäsenenä ja myöhemmin Tilasiemenen-ketjun osakkaana.

 

Nykyinen siementuotantoala kattaa toista sataa hehtaaria ja viljelykiertoon kuuluu kevätviljojen lisäksi nurmia, palkokasveja sekä syysviljoja. Siementuotantolohkot ovat maalajiltaan valtaosin hiesusavia, mikä vaikuttaa positiivisesti satojen hehtolitrapainoon ja lajipuhtauteen. Oman tuotannon lisäksi pakkaamo tekee yhteistyötä paikallisten sopimustuottajien kanssa.

 

Kun siemenviljelykset ovat lähellä ja viljelytekniset toimenpiteet, sadonkäsittely sekä kauppakunnostus tehdään pääosin itse, tulevat uusien lajikkeiden viljelyominaisuudet ja käyttäytyminen pellolla samalla tutuksi. Koko tuotantoketjun hallinnalla voidaan myös varmistua lopputuotteen laadusta.

Yhteistyössä noin 40:n Tilasiemen Oy:n toimipisteen kanssa Kivistön pakkaamo tarjoaa asiakasiakkaidensa käyttöön markkinoiden parhaita lajikevaihtoehtoja sekä kokemuksen tuomaan ammattitaitoon ja verkostoitumiseen perustuvaa asiantuntemusta.

Yhteistyökumppanisi siemenasioissa:
 
 
 
 
 
 
 
Samu Juvonen, MBA, Agrologi (AMK), Datanomi

Tilan nykyinen yrittäjä. Viettänyt liikaa aikaa kouluissa, yliopistoissa, Aasiassa ja toimistotöissä ennen kuin löysi kutsumuksensa maatalouteen.

041-3195874, samu.juvonen(at)tilasiemen.fi

 

 
 
 
 
 
Matti Juvonen, Agrologi

Yrittäjänä 1983-2018.. Matti on kehittänyt tilan pakkaamotoiminnan nykymuotoonsa ja avustaa edelleen tilan töissä.

0400 837597, matti.juvonen(at)tilasiemen.fi

parsta.jpg
matti_larvii2.jpg